Select Page

V četrtek, 6.6.2024, se je odvila spektakularna prireditev Šola Rače ima talent. Organizirali smo jo osmošolci ob pomoči učiteljic Sare Kupnik, Katje Stopar, Petre Efremov, Katje Stupan in vseh ostalih učiteljev, ki so tehnično ali še kako drugače pomagali pri izvedbi prireditve. Osmošolci smo zbirali dobrodelne prispevke, ki so namenjeni pokrivanju stroškov valete naslednje leto. Zelo se zahvaljujemo vsakemu evru, ki ste ga nam namenili.

Prireditev je otvorila šolska folklorna skupina z ljudskim plesom, pesmijo in igrami.

V komisiji, ki je imela zelo težko nalogo so bili:

·         nepogrešljiva Sabina Ozmec,

·         učenka 8.a razreda, Leila Mešić,

·         nekdanji učenec, sedaj odličen reper Rene Tučič,

·         učenec 8.b razreda, Maj Brezner.

Učence smo razdelili v dve kategoriji. Prva kategorija je bila od 1. do 4. razreda. Druga kategorija pa od 5. do 8. razreda.

V prvi kategoriji so se za glavno nagrado potegovali:

·         Ema Krepfl, ki nas je šokirala z gibljivostjo v gimnastični točki,

·         skupina Cool Boys, ki jo sestavljajo Jaš Lipavc, Luka Štravs Vodušek, Nik Škrabel in Vito Zagrajšek, ki so publiko in komisijo nasmejali z avtorsko točko – kombinacijo rap-a in plesa,

·         pevci: Pia Zala Fideršek, Zala Pernat, Nia Gabrovec, Leila Dumrić, Ema Leskovar in Lan Mandl.

Da smo vzdušje na prireditvi popestrili, smo povabili gosta Reneja Tučiča, z umetniškim imenom Tucha. Ponosno povemo, da je Rene pred leti obiskoval našo šolo. Že takrat je rad ustvarjal, sedaj pa mu to gre še samo bolje od rok. Lahko se pohvali z več kot 100 avtorskimi pesmimi. Zarepal nam je dve avtorski pesmi in pesem Can’t hold us od Macklemore, s katero se je lani predstavil na šovu Slovenija ima talent. Vsa dvorana je čutila njegovo energijo in ljubezen do glasbe.

V drugi kategoriji pa so z ljubeznijo do tega kar počnejo tekmovali:

·         Lina Žnuderl, ki se je predstavila z točko tae kwon do-ja,

·         Talia Marie Zidanšek, ki nas je očarala z avtorsko pesmjo Forgot, ki jo je zapela in zaigrala na klavir,

·         učenci, ki so igrali na klavir: Neža Hiti, Luka Podbojec in Nikolai Efremov

·         pevke: Nika Kranjc, Leila Pal Jug in Špela Dežman.

Vsi talenti so bili po svoje osupljivi in nepozabni.

Med odločanjem komisije nam je krajšala čas gostja Živa Heričko Čerček. Predstavila nam je ples, ki ga na našem odru še nismo videli- španski ples flamenko. Najprej nam je zaplesala klasičen ples Guajiro, potem pa moderno različico flamenka s članico njene skupine, našo učiteljico Saro Kupnik. Točki sta bili res nekaj posebnega in navdihujočega.

Pred nestrpno pričakovanimi rezultati pa so nas nasmejali učenci 8.b razreda s točko presenečenja pod mentorstvom Katje Stupan. Prelevili so se v plavalce.

Nato pa je napočil čas za razglasitev zmagovalcev. Komisija je morala sprejeti zelo težko odločitev.

V prvi kategoriji so tretje mesto osvojili skupina fantov iz četrtega razreda, Cool Boys. Drugo mesto je pripadlo učenki Leili Dumrić, na prvo stopničko pa je stopil učenec Lan Mandl.

V drugi kategoriji je tretje mesto osvojila osmošolka Talie Marie Zidanšek s svojo avtorsko pesmijo, drugo mesto je osvojila učenka Leila Pal Jug, s prvim mestom pa se je pohvalila učenka Špela Dežman.

Še enkrat čestitamo vsem šestim najboljšim in vsem ostalim tekmovalcem, ki so zbrali toliko poguma, da so predstavili svoje talente pred ogromno množico. Ob koncu prireditve so nastopajoči prejeli nagrade in priznanje za uspešno sodelovanje na Šola ima talent. Oba zmagovalca pa sta nam še enkrat zapela.

Zahvaljujemo se naši odlični komisiji in obema gostoma Reneju Tučiču in Živi Heričko Čerček, ki sta izvedla izvrstna nastopa.

Lara Rošer, 8.a

Dostopnost