Select Page

GLEDALIŠKA SKUPINA OŠ RAČE, SLOVENIJA

Smo mala gledališka skupina v mali šoli (OŠ Rače) blizu malega mesta (Maribor) v mali državici Sloveniji, ki leži na jugu Srednje Evrope.

Čeprav smo majhni, imamo veliko srce.:)

Osnovna šola Rače Rumena pikica je naša lepa Slovenija http://www.slovenia.info/

Smo PA-(pametno) RA-(radovedno) RA-(razigrani) RA-(raziskovalci) gledališča. To je naš moto, ki nas spremlja od začetka našega ustvarjanja. Že nekaj let se udeležujemo Območnih srečanj otroških gledaliških skupin, uspelo nam je osvojiti tudi zlato priznanje. V letu 2016 smo se radovedno in aktivno podali na Svetovno srečanje otroških gledaliških skupin v Kanado, kjer smo dvanajst dni raziskovali in si ogledovali presežke na področju otroškega gledališča. Letos se ukvarjamo s temo DRUGAČNOST MED LJUDMI in si želimo, da bi z našo predstavo dodali kamenček k mozaiku spreminjanja miselnosti ljudi.

Zasedba vlog:

Dedek: Tian Strmšek,
vnuk: Jan Brezner,
vnuk: David Repolusk,
Mali modri: Urška Repolusk,
Mali rumeni: Jaka Zupanič,
modri oče: Jan Ančevski,
modra mama: Ema Seliškar,
rumeni oče: Urban Županič,
rumena mama: Naja Šalamun,
otroci: Ajda Gajser, Kaja Kolednik, Hana Vezjak in Lana Plečko,
učitelj Pisan: Brin Tacer Grbec,
vlak: Urška Ficko, Tjaž Šalamun, Luka Pernat in Nejc Napast.
Kratek opis predstave:
Se vam je že kdaj mudilo na vlak? In ste ga komaj ujeli? Kakšno olajšanje, kaj ne? … če na vlaku ne bi bilo otrok in njihovih vprašanj, kako dolgo še. Tudi dedek, ki je šel z dvema vnukoma na izlet, se je počutil podobno. In kako umiriti dva nagajiva otroka? S pravljico, seveda. Nekoč je živel mali modri, njegov najboljši prijatelj je bil mali rumeni. Skupaj sta se igrala in ko sta se objela, se je zgodilo nekaj nenavadnega, POSTALA STA ZELENA.

Na vlaku dedek vnukoma bere zgodbico in hkrati se na odru odvija prirejena zgodba Lea Lionnia. Zgodba dveh družin in njihovega načina razmišljanja nam tako postavlja ogledalo, v katerem se lahko vidimo tudi sami. Otroci spreminjajo svet, smo pripravljeni na spremembe?

Priredba, mentorstvo in vse kar je potrebno, da predstava zagleda odrske luči: Petra Pipenbaher

Dostopnost