Select Page

Naša skupinica je v soboto, 4. 6. 2016 ob 17.24 po našem času varno prispela v Toronto v daljni Kanadi.

Povezava do fotografij!

Sled poleta.

Naši učenci predstavljajo Slovenijo na uradni otvoritvi 14. otroškega gledališkega festivala v Stratfordu v Kanadi (provinca Ontario) v nedeljo, 5.6.2016.

Četrtek, 9. junij 2016

Pozdravljena Slovenija!

Danes smo se zelo uspešno predstavili na šoli v Stratfordu. Njihova podravnateljica je povedala, da  njihovi otroci še nikoli niso bili tako tiho med programom. To pomeni, da smo bili zanimivi. Predstavili smo se s pesmijo, plesom in predstavitvami o Sloveniji v angleškem jeziku. Ob koncu smo ponosno zapeli še našo zdravljico. Iz dneva v dan ugotavljamo, da smo se uvrstili na resnično zelo velik dogodek, ponosni smo na to. Če pa dodamo še to, da smo edini iz osnovne šole, vse ostale države predstavljajo namreč profesionalne gledališke skupine, ki vadijo tudi nekaj ur dnevno, je naš ponos še toliko večji.

Zapisala Petra Pipenbaher!

Za 24 ur Občine Rače-Fram in OŠ Rače iz Stratforda, Matjaž Tomanič

Prvih 6 dni je za nami. Lahko rečem malo napornih, sicer pa zelo prijetnih, doživljajskih na vseh področjih in seveda tudi zelo poučnih. Otroci so se lepo vključili v lokalno okolje, domačini so izjemno prijazni in se trudijo in tudi otroške delavnice, ki jih imajo so super.
Naš “Trio Adijo” se fajn drži. Mentorica in somentorica sta super, tako da še kljub vsem napornim obveznostim najdemo kako minuto za šalo in smeh, ki nam vsem dobro dene.
Včeraj smo bili z otroci na bazenu, danes pa smo obiskali katoliško osnovno šolo sv. Ambrozija, kjer so otroci imeli predstavitve Slovenije in druge osnovnošolce navdušili s svojim plesom in promocijo Slovenije.
Zvečer si bomo v gledališču Avon ogledali profesionalno predstavo “Zgodb iz Narnije”, ki bo ostala otrokom verjetno v krasnem spominu.
Jutri je pred nami dan za vaje, v soboto gremo na izlet na Niagarske slapove, še pred tem pa bomo v dopoldanskem času imeli mednarodni bazar, kjer bodo vse države lahko predstavile svoje spominke in stvari, ki smo jih pripeljali s seboj.
V nedeljo pa se odpravljamo proti Londonu, kjer bomo obiskali slovensko društvo Triglav. Tega obiska se še posebej veselimo.
Morda še ena zanimiva anekdota. Ko smo se pred včeraj s Petro in Saro odpravili na eno kavo, je pri sosednji mizi sedel gospod, ki nas prijazno povpraša iz kod smo. Ko smo povedali, da smo iz Slovenije se zasmeje in pove, da je tudi njegova žena Cvetka Slovenka, in da dela v gledališču v zakulisju. Rezultat vsega pa je, da bomo v nedeljo zvečer, po prihodu iz Londona, imeli ogled zakulisja.
Toliko za sedaj. Se gremo urejat, ker smo spremljevalci povabljeni na županov sprejem.

Z učenci OŠ Rače smo danes preživeli krasen dan. Dopoldne smo
imeli kulturni expo, kjer smo Slovenijo predstavili drugim narodom in domačinov Stratforda, popoldne pa smo se podali na ogled mogočnih Niagarskih slapov, ki so ena izmed sedmih čudes sveta in presenetijo s svojo veličino in mogočnostjo….

12. junij 2016

Nekaj utrinkov iz današnjega gostovanja učencev v Slovenskem klubu Triglav v Londonu v Kanadi. Predstavili smo se s plesi, pesmijo in otroško igro “Otroške oči vidijo vse – Children eyes see it all” pod vodstvom mentorice ga. Petre Pipenbaher in ga. Sare Jurečko. Naši rojaki so bili vidno ganjeni in več kot zadovoljni. Tudi nam se je zdelo, kot da smo prišli domov, predvsem ob uživanju “tradicionalnega” slovenskega kosila, kjer ni manjkalo okusne svinjske pečenke. 🙂
Jutri nas čakata še dva nastopa in obisk častnega konzula RS v Kanadi, potem pa bo počasi čas za slovo od kanadskih prijateljev in povratek v domovino.

Nastop, ponedeljek, 13. 6. 2016:

Posnetek na Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=QylGxrrUOsk

V četrtek, 16. junija so okrog 18.20 naši popotniki prispeli domov v Rače. BRAAAAAAAVOOOOO!

Prispevek na RTV Slovenija.

Dostopnost