Select Page

V četrtek, 16. 11. 2023, so se učenci 1. a v okviru projekta Bodimo prijatelji pridružili učencem 8. a pri športni vzgoji. Na začetku smo se vsi lepo pozdravili in prijetno poklepetali. Nato smo se razdelili v dve skupini – dečki in deklice ter začeli z igrami.

Deklice smo se ogrele z igro letalo, požar, potres, poplave. Pri igri smo sodelovali v parih – osmošolka in prvošolka, da je bilo bolj zabavno. Razgibali smo se z igro dirigent. Te igre niso vse razumele, zato smo se bolj zabavale kot razgibale. Sledila je igra skrivalnice. Igra je bila zelo napeta in zanimiva, prinesla je obilo smeha. Da pa je bilo težje najti tiste, ki so se skrivali, smo osmošolke že med odmorom pripravile veliko skrivališč. Pozabavali smo se še s kolebnicami in obroči, s katerimi so prvošolke izvedle veliko trikov, nekaj pa smo jih naučili tudi mi.

Fantje so se ogreli s lovljenjem. Lovili so se po parih, torej osmošolec in prvošolček. Ko so par ulovili, so se prijeli za tistega, ki je lovil. Tako je nastala zelo dolga veriga. Že pri prvi dejavnosti so se zelo zabavali. Nato je Tilen v krogu kazal vaje za razgibavanje celotnega telesa. Po razgibavanju so se razdelili v dve skupini – na tiste, ki so se hoteli peljati na vozičkih, in tiste, ki so želeli igrati nogomet. Na vozičkih so seveda osmošolci peljali prvošolčke. Pri nogometu so se razdelili v dve mešani ekipi, da je bilo bolj pošteno. Veliko so se nasmejali in ves čas uživali ob glasbi, ki jo je predvajal učitelj.

Vsi si želimo, da bi bilo podobnih srečanj še več.

FOTOGRAFIJE

Lara Rošer, 8. a

Dostopnost