Select Page

Pripravljamo se na mobilnost na Portugalsko. Z letalom bomo leteli na Azore, natančneje na otok Terceira in obiskali šolo EBI Francisco Ferreira Drummond, ki je približno 15 km oddaljena od večjega kraja Angra do Heroismo. Jaka, Izak, Julija, Alja in Brina se v šoli pridno pripravljajo na naloge, ki jih čakajo med mobilnostjo.

Najprej so se ob pomoči našega kuharja Gregorja naučili peči ocvirkovko, da jo bodo lahko na Portugalskem sami spekli pred ostalimi udeleženci mobilnosti. Ob tem smo zelo hvaležni našemu kuharju, da je naše učence z izredno potrpežljivostjo in veliko dobre volje popeljal v svet kuhanja in priprave tradicionalnih jedi.

Spekli so že dva pladnja ocvirkovke, pa je tako dobra, da v trenutku izgine.

 

 

Učenci pripravljajo tudi koreografijo za folklorni nastop. Čeprav do sedaj nihče ni obiskoval folklore, so na vajah pokazali, da so dobri plesalci in odlični pevci. Da bodo učenci lahko plesali na kvalitetno glasbo, pa so nam pomoč ponudili gospod Matjaž Balažic, učitelj harmonike na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, gospa Marija Repolusk, ki obvlada citre, ter David Hovnik, ki je spremljal harmoniko na violini. Vsem skupaj se iskreno zahvaljujemo za pomoč.

Dostopnost