Select Page

V mesecu maju 2021, kmalu po tistem, ko so se učenci po daljšem zaprtju spet vrnili v šolo, smo v šoli za sedmošolce, ki obiskujejo izbirni predmet Likovno snovanje organizirali ogled umetnin v Mariboru. Vstop v galerijo nam takrat ni bil dovoljen, zato smo se odločili, da si bomo ogledali likovna dela in skulpture, ki jih najdemo v samem mestu. Pogosto se nam zgodi, da hodimo mimo njih, vendar jih ne opazimo. Tokrat pa smo si vzeli čas in uživali v raziskovanju vsakega posameznega dela.

Po vrtnitvi v šolo so takrat še sedmošolke pripravile kratek opis del, ki so jih opazile v mestu za vse učence 2. triade. Razložile so jim tudi, kakšna naloga jih čaka.

 

Te dejavnosti so opravili med poukom likovne umetnosti.

Mlajši učenci se niso osredotočali zgolj na dela, ki so jih videle sedmošolke, temveč so si prav tako ogledali umetnine, ki so nastale izpod rok drugih slovenskih umetnikov. Pri tem so lahko po želji za raziskovanje uporabljali različne knjige, fotografije, stare koledarje, internetne strani… Vsak učenec je izbral delo, ki mu je bilo najbolj všeč. Po ogledu dela je skušal poustvariti umetnino, pri tem pa je moral ugotoviti, katero likovno tehniko je umetnik uporabljal. Na voljo so imeli prav vse likovne pripomočke.

 

Posebna komisija učiteljev je nato izmed 80 prispelih del morala izbrati le tri in jih poslati na grško šolo. Naloga je bila nehvaležna in težka. Odločili smo odločili, da bomo v Grčijo poslali 4 izdelke in dali priložnost učencem iz Grčije, da se odločijo, katera tri dela bodo umestili na koledar.

Grška ekipa je tako opravila izbor in pripravila koledar. Na povezavi si lahko ogledate nov mednarodni izdelek, ki je v okviru našega projekta »Naše kulture – naši zakladi« nastal izpod otroških rok.

https://www.canva.com/design/DAE5FjH2wcA/ScVWotMEtpLXo9XJizmoPg/view?utm_content=DAE5FjH2wcA&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=homepage_design_menu

Dostopnost