Select Page

Naše šole so zaprte, mi pa nadaljujejo s šolanjem na daljavo. To vsekakor oteži naše delo, vseeno pa smo našli pot, da nadaljujemo s projektom. V MS Teamsih imamo vzpostavljeno ekipo eTwinning, v kateri se nahajajo naloge, ki jih moramo opraviti.

Tokrat smo pripravljali večjezični slovar. Grška šola “4o Dimotiko Sholio Edessas” je izbrala nekaj izrazov, ki smo jih morali prebrati v angleščini in zatem še v slovenščini. Učenci so jih se pri tem posneli in pripravili audio posnetek.

Povabilu k sodelovanju so se odzvali štirje učenci naše šole in pripravili res odlične prispevke. Iskrena hvala Vidu, Juliji, Janu in Sofiji!

Da smo se izognili nehvaležni nalogi, torej izbiri, kateri slovar bomo poslali, smo pripravili skupni posnetek. Slišite ga lahko, če kliknete na spodnjo povezavo.

http://erasmuscultureslovenia.splet.arnes.si/files/2020/11/slovar.mp3

Poslali smo ga v grško šolo, ki je zadolžena, da bo pripravila angleško – grško – estonsko – portugalsko – špansko – slovenski slovar z izrazi, ki bi jih morda potrebovali, ko se bomo srečali z učenci iz tujine – našimi novimi prijatelji.

Dostopnost