Select Page

Prva projektna naloga – LOGO TEKMOVANJE – je zaključena.  Učenci od 2. – 7. razreda so se je lotili z vso vnemo in pri urah likovne umetnosti, pa tudi v času interesne dejavnosti eTwinning pripravili najrazličnejše logotipe. Prejeli smo več kot sto predlogov in naša komisija je imela zelo težko delo, da je izmed njih izbrala 3. Vsak izdelek je namreč poseben in zanimiv.

Pri izdelavi logotipa so učenci sledili sledečim kriterijem:

  • po seznanitvi s kulturo, zgodovino, zastavami in simboli partnerjev bodo učenci v vsaki partnerski šoli ustvarili logotip, povezan s temo projekta (evropska kultura in vključevanje);
  • prisotne naj bodo tudi vrednote projekta, enotnost skozi raznolikost, skupna evropska identiteta in sodelovanje, zastave posamezne države, zastava Evropske unije in naslov našega projekta;
  • risbe morajo biti dovolj jasne in lahko razumljive. Učenci naj uporabljajo žive in jasne barve.
  • Pri ustvarjanju izdelka se lahko uporabi različen material, slog ali način slikanja.

Šestčlanska komisija je izbrala tri izdelke, ki smo jih poslali portugalski šoli, katera bo organizirala izbor najboljšega logotipa za naš projekt.

Pri vsem tem ni pomembno, kdo bo zmagal. Vse, kar šteje, je dobra volja in vnema, s katero ste se učenci lotili izdelovanja svojega predloga za logotip. Med seboj ste se povezali in si drug drugemu pomagali z nasvetom ali idejo. Pri tem ni bilo pomembno, kako dobri ste pri pouku, kako dobre šolske potrebščine imate, kdo se s kom druži. Pomembna je bila le nova prijateljska vez, ki se je stkala med vami.

Dostopnost