Select Page

Učenke in učenci Osnovne šole Rače so 16. 6. 2022 prvič navdušili občinstvo in strokovno žirijo s prireditvijo ŠOLA IMA TALENT. S svojimi talenti in nadvse očarljivimi nastopi so pričarali spektakularen večer. Celoten dogodek pa je oplemenitil tudi končni izkupiček prostovoljnih prispevkov, zbrali so kar 649,80 €. Izkupiček je namenjen osmošolcem za organizacijo valete v naslednjem šolskem letu.

Organizacijski odbor prireditve »Šola ima talent« je z avdicijami pričel že v marcu, tako da so izbrani nastopajoči imeli dovolj časa, da svoje nastope izpilijo do popolnosti.

Pogumni nastopajoči so s svojimi talenti ponosno napolnili program in dvorano ter s tem marsikomu polepšali večer, ki je bil še posebej sproščen, navihan in srčen zaradi briljantnega izjemno talentiranega voditeljskega para, učencev 1. in 9. razreda OŠ Rače, Jakoba in Veronike Batagelj, ki sta s svojim zrelim nastopom dokazala, da sta vzhajajoči zvezdi slovenske medijske scene. V Športni dvorani Rače smo lahko uživali med raznolikimi in zelo dodelanimi nastopi: na odru se je pelo, igralo na inštrumente,  plesalo in še in še. Učenci so tekmovali v dveh kategorijah, od 1. do 5. razreda in od 6. do 9. razreda. Nastopi so bili polni dodelanih podrobnosti in momentov presenečenja. Prav zato je strokovna komisija, ki so jo sestavljali učiteljici, Marija Zavernik in Sabina Ozmec, ter dva osmošolca, Benjamin Batagelj in Anej Rošer, imeli izredno težko delo. Po tehtnem razmisleku so odločili, da je razvrstitev na prvi prireditvi ŠOLA IMA TALENT naslednja:

Kategorija od 1. do 5. razreda:
– 1. Arnej Aristovnik Grlica je strokovno žirijo prepričal s plesom Michaela Jacksona.
– 2. Lan Mandl je navdušil s Pesmijo o prijateljstvu ansambla Čuki .
– 3. mesto je zasedla Laura Švegl v sodelovanju z baletkami Baletne šole Antona Martina Slomška.

V kategoriji od 6. do 9. razreda je bil razvrstitev takšna:
– 1. mesto so zasedli Žiga Florjančič, Zala Kereži in Nikita Chanel Kolar, ki so zagrali na klavir in zapeli.
– 2. mesto si je zaslužila Laura Vindiš s pesmijo Speechless.
– 3. mesto je pripadlo Izi Marčič, ki se je izkazala s hiphopom.

Čestitke vsem zmagovalcem – tudi tistim, ki niso dobili nagrade: prav vsi ste bili res čudoviti in prav vsak izmed vas bi si zaslužil prvo mesto. Poklon vsem!

Hvala vsem, ki ste kakorkoli podprli prireditev »Šola ima talent« Se vidimo naslednje leto!

FOTOGRAFIJE

Zapisala: Katja Stupan

Dostopnost