Select Page

V šolskem letu 2021/22 so bili naši gledališčniki zelo delavni. Pripravili so kar dve gledališki predstavi, in sicer Peter Klepec in Otroštvo.

Pri predstavi z naslovom Otroštvo so sodelovali Leila Pal Jug, Špela Dežman in Luka Roškarič. V predstavi Peter Klepec pa so svoje igralske sposobnosti preizkusili Bor Krajnc, Sofija Čelan, Melanie Dokl, Manca Širec, Saša Reljić, Sara Dajčman, Filip Sitar, Matic Petrovič ter Maj Brezner.

Naši mladi igralci so se udeležili območnega srečanja v SNG Maribor. Navdušili so gledališke ocenjevalce, gledalce ter na državnem srečanju otroških gledaliških skupin prejeli kar dve zlati priznanji. Pod vodstvom mentorice Petre Pipenbaher so odigrali predstavi Peter Klepec in Otroštvo. S predstavama so prav tako navdušili predstavnike Zavoda za šolstvo in učitelje drugih šol, ki so gostovali na naši šoli, saj smo mentorska šola v poskusu razširjenega programa.

Naši gledališčniki so tudi obiskali vseslovenski kulturni dogodek v Volčjem Potoku in se z drugimi uspešnimi skupinami predstavili širši slovenski javnosti. Na njihovi nadaljnji poti jim želimo veliko ustvarjalnosti. Naj še naprej ostanejo PAmatno – RAdovnedno – RAazigrani –RAziskovalci gledališča.

Zapisali učenki vzgoje za medije: Sara Smailović ter Klara Antonia Popović,
učiteljica: Martina Brodej
Avtor fotografij: Janez Eržen

Dostopnost