Select Page

Na Osnovni šoli Rače smo si zastavili cilj, da bi imeli naši učenci možnosti za ustvarjanje in delovanje v čim bolj raznolikih in kakovostnih kulturnih dejavnostih. Tako imamo kar nekaj redno delujočih kulturnih skupin, v okviru katerih lahko naši otroci raziskujejo ter razvijajo svoje talente na različnih umetniških področjih, bodisi je to gledališče, glasba, ples, film, kulturna dediščina, literatura ali likovna umetnost.

Osnovna šola Rače je KULTURNA ŠOLA, kar pomeni, da so naše dejavnosti, dogodki, srečanja, nastopi, prepleteni z raznolikimi dejavnostmi. Naša moč, vrlina je v povezovanju ter sodelovanju posameznikov ter skupin, ki presenetijo, navdušijo ter pripravijo bogat kulturni program. Le ta je vedno-znova preplet drobtinic odlične glasbe, recitacij, plesa, iger … in še bi lahko naštevali. K sodelovanju z veseljem povabimo tudi druge znane ustvarjalce, pesnike, pisatelje, folklorne, plesne, lutkovne ter gledališke skupine.

Z nekaj temi drobtinicami smo se predstavili na kulturni prireditvi, ki smo jo za širšo javnost organizirali v okviru občinskega praznika. Predstavila se je gledališka skupina PA -RA- RA- RA., ki je v letošnjem letu prejela kar dve zlati priznanji na državnem srečanju otroških gledaliških skupin, prav tako pa je zaslužna, da je naša šola prejela častni naziv NAJKULTURNA ŠOLA na področju gledališke dejavnosti.

V preteklost so nas popeljali naši folkloristi, ki so odrske deske pod nogami začutili prvič šele pred nekaj meseci. Z otroškimi glasovi pa pobožali pevci otroškega pevskega zbora. Ponosni smo na njih, saj so stalnica šolskih kulturnih prireditev. Vse naše dejavnosti pa s pridom prepletamo v projektih Erasmus plus Naša kultura, naši zakladi in E- twiningu.

Smeh, veselje, drobni prepiri, trud, delo, solze in radost … Vse to je del otroštva in verjamemo, da tudi odraslega obdobja.

Vsaka drobtinica nam prinese nekaj novega. Nekaj smo jih nadrobili, upamo, da so gledalci kakšno vzeli s seboj in jo hranijo v svojem srcu.

Petra Pipenbaher,
Martina Brodej

Dostopnost