Select Page

Pozitivne vibracije ob zvokih bobnov …

Kulturni dan, ki ga nam ga je v celoti financiral šolski sklad OŠ Rače, je bil glasbeno obarvan. Na šoli smo za vse učence izvedli CAJON DELAVNICE v živo z Jakom Strajnerjem. V okviru glasbeno-ritmičnih delavnic so učenci z vodenim pristopom usvajali različne ritmične vzorce, ki so jih nadgradili s petjem pesmi, izrekanjem besedil ter igranjem ob popularnih skladbah. Sledilo je izdelovanje in igranje. Učenci so na različne načine poslikali škatle za pico in tako oblikovali svoje lastne pica cajone. Spoznali so tehniko igranja in tako svoje izdelke na koncu uporabili kot inštrument. Bilo je zelo poučno, razigrano, glasno in veselo.

Zabavne delavnice

V zadnjem tednu tega šolskega leta smo naše najstarejše učence razveselili s prav posebnim tehniškim dnem, ki smo ga organizirali v izvedbi Modre delavnice ter Igrive arhitekture. Učenci petih razredov so se preizkusili v sestavljanju mehanizmov in strojev, ki so jih tudi programirali, prav tako pa so se seznanili s silami in tlakom ter sestavili hidravlično robotsko roko. Učenci so v skupinah načrtovali, ustvarjali, gradili, poskušali in se ob tem veliko naučili.

Učencem od 6. do 8. razreda je Igriva arhitektura poskušala približati tematiko arhitekture, prostora in oblikovanja v izvedbi različnih izkustvenih delavnic. Šola je zaživela v posebnem ustvarjalnem utripu.

Ples druženje in zabava

Ustvarjalni smo bili tudi v plesu. Obiskala nas je plesna šola Pingi, ki je za vse učence izvedla plesne delavnice. Vse, kar smo se naučili, bi z veseljem pokazali na zaključni prireditvi, ki pa je žal zaradi požara v večnamenski dvorani odpadla. Še enkrat se zahvaljujemo šolskemu skladu. Skupaj smo plesali in se zabavali ob dobri glasbi, vzdušje je bilo odlično.

FOTOGRAFIJE

POSNETEK TOLKALNE DELAVNICE

POSNETEK PLESNIH DELAVNIC

Zapisali učenki vzgoje za medije:

Sara Smajlović, Klara Antonija Popović,
Učiteljica: Martina Brodej

Dostopnost