Select Page

Prvi vikend v mesecu juniju je bil nadarjeno obarvan. Učenci od 5. razreda do 9. razreda, ki so prepoznani na različnih področjih so se v petek, 3. 6. 2022 in v soboto 4. 6. 2022, družili in razvijali svoje interese, ustvarjalnost in kreativnost, poglabljali svoje znanje, pridobivali socialne veščine in spletali nova prijateljstva.

V petek popoldan smo se zbrali v OŠ Rače. Ker smo prenočili v učilnicah šole, je bila prva naloga poskrbeti in urediti svoja bivališča za eno noč. Po udobno pripravljenih spalnih kotičkih, se je 25 učencev razporedilo v skupine. Prvi dan so bile izvedene naslednje delavnice:

–          Zabavna kuharija (priprava večerje za vse udeležence tabora)

–          Šporna delavnica (z) Migaj se

–          Iskanje skritega zaklada (v angleškem jeziku)

Po okusni večerji je sledila delavnica Astronomija. Ker pa nam vreme ni bilo naklonjeno za opazovanje neba, smo to delavnico prestavili v učilnico fizike in tam spoznavali nebesna telesa in pojave ter ozvezdja.

Naslednje jutro smo vedri, spočiti (J) in polni novih pričakovanj pripravili zajtrk in odvihrali v delavnice:

–          Poskusi in eksperimentiranje

–          Lokostrelstvo (Lokostrelski klub Maribor)

–          Literarna delavnica

–          Legorobotika

Vse dejavnosti smo zaključili s skupinskim kosilom in evalvacijo. Učenci so bili z vsebino delavnic na Taboru za nadarjene zadovoljni in verjamemo, da se naslednje leto zopet vidimo!

Tamara Gomaz, organizatorka tabora in koordinatorica dela z nadarjenimi

FOTOGRAFIJE

Dostopnost