Select Page

Spoštovani!

V sklopu družbeno odgovorne akcije dan prihodnosti, ki smo ga 14. decembra obeležili šestič, so v PRVI skupaj s Čebelarsko zvezo Slovenije ustvarili projekt #PRVAčebela. S tem že tretje leto postavljajo učne čebelnjake slovenskim šolam in spodbujamo razvoj slovenskega čebelarstva!

#PRVAčebela bo tudi v letu 2022 štirim čebelarskim društvom, ki s čebelarskimi krožki delujejo na slovenskih osnovnih in srednjih šolah, postavila učne čebelnjake s panji in čebeljimi družinami. Na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije je bil v ta namen do vključno 24. 1. 2022 odprt javni razpis.

Strokovna komisija je na osnovi prijav in ustrezanja razpisnim kriterijem pripravila izbor upravičencev. Odpiranje vlog po javnem razpisu za izbor čebelarskih društev se je odvijalo v prostorih Čebelarske zveze Slovenije, v četrtek 27. 1. 2022 ob 10.00 na Brdu pri Lukovici.

Med upravičence, ki so ustrezali razpisnim kriterijem in se v drugem krogu potegujejo za prejem učnega čebelnjaka so čebelarska društva:

  • Čebelarsko društvo Rače
  • Čebelarsko društvo Cirkulane
  • Čebelarsko društvo Žerjav
  • Čebelarsko društvo Peter Močnik – Studenci, Lesarska šola
  • Čebelarsko društvo Šmarje pri Jelšah
  • Čebelarsko društvo Pobrežje – Duplek
  • Čebelarsko društvo Sveta Ana
  • Čebelarsko društvo Peter Močnik – Studenci Pekre, Biotehnična šola

Izpolnite obrazec in glasujte za Čebelarsko društvo Rače. S svojim glasom boste pomagali učenju mladih čebelarjev in posredno prispevali za naš skupni bolj medeni jutri!

Hvala.

Čebelarsko društvo Rače

Čebelarsko društvo Rače je društvo s skoraj devetdesetletno tradicijo in željo po pomladitvi članstva. Pokrivamo območje štirih OŠ (Rače, Fram, Starše in Marjeta na Dravskem polju) ki nas v celoti podpirajo glede kandidiranja na javnem razpisu za postavitev učnega čebelnjaka in delovanju čebelarskega krožka. Pri tem imamo tudi podporo župama občine Rače – Fram ki nam je dodelil v uporabo ob gradu Rače zemljišče za postavitev čebelnjaka.

Franc Hergan, predsednik Čebelarsko društvo Rače

Vpis v čebelarski krožek – prijavni obrazec.

Dostopnost