Select Page

1.DAN – Ponedeljek, 6. 2. 2023

Zbirati smo se pričeli ob 7.15 uri ter se ob 8.00 odpravili na pot proti Koroški. Ob prihodu v dom Ajda so nas tukajšnji zaposleni prijazno pozdravili in sprejeli ter nam podali nekaj navodil in pravil, ki veljajo v domu in na smučišču. 

Dom Ajda leži na 617m nadmorske višine in ima čudovit razgled na dolino reke Drave, goro Košenjak in na južna pobočja (avstrijske) Golice.

Po krajši seznanitvi z domom in njeno okolico, smo se pripravili za smučanje ter se odpravili na smučišče Bukovnik, kjer smo pokazali svoje spretnosti. Po odličnem kosilu smo se razdelili v dve skupini, saj nas je čakalo popoldansko delo. Prva skupina je spoznala več o varnosti na smučišču, med tem, ko je druga skupina pripravljala odlične sadno-zelenjavne sirne prigrizke in pesine »zmešančke«. Po uri in pol sta se skupini zamenjali. Sledila je večerja in nekaj prostega časa, ki nam je dobro del.

Po večerji je ob 19.00 uri sledila še večerna animacija, zabavne socializacijske igre.

Bilo je zabavno in zanimivo!

Zapisala soba: Jamnica

FOTOGRAFIJE

2. DAN – Torek, 7. 2. 2023

Dan se je pričel z bujenjem malo pred 7.00 uro ter dobrim zajtrkom. Kmalu za tem smo se pripravili za odhod na smučišče Bukovnik, kjer smo smučali in sankali.  Ker je v programu zimske šole poudarek na učenju smučanja,  smo se po kosilu preizkusili še v eni zelo priljubljeni zimski športni aktivnosti in sicer v teku na smučeh. Gre za enega izmed najbolj priljubljenih zimskih aktivnosti. Veliko novega smo izvedeli in s pomočjo izkušene trenerke Jasmine precej hitro usvojili tekaške tehnike, seveda pa tudi brez padcev ni šlo. 😊

Med tem, ko se je prva skupina aktivno ukvarjala s tekom na smučeh, se je druga preizkusila v plezanju po 11m steni, nadaljevala pa  s socializacijskimi igrami.

Po večerji smo imeli še nočni pohod z lučkami, ob koncu dneva pa še nekaj prostega časa za kartanje in druženje, ob katerem pa ni manjkalo smeha. 😊

Zapisala soba: Ajdovo strnišče

FOTOGRAFIJE

3. DAN – Sreda, 8. 2. 2023

In že je bila sreda!

Današnje bujenje in urejanje je potekalo veliko bolj mirno in tiho, kot prejšnji dan. Nekaj energije nam je že pošlo, zato smo jo nadomestili ob zajtrku. Ponovno smo odšli na smučišče in pilili naše spretnosti. Se je pa danes manjša skupina učenk urila v krpljanju.

Krpljanje je pravzaprav hoja po snegu s posebej prilagojeno obutvijo. Ima veliko površino, da se ob koraku noga ne pogrezne globoko v sneg.

Po dopoldanskih aktivnosti je sledilo kosilo in nekaj prostega časa, nato pa že odhod v vas Libeliče, kjer smo v muzeju spoznali kakšno je bilo kmečko življenje nekoč. Pogledali smo si bogato zbirko strojev in orodij. Nadaljevali smo z ogledom župnišča na koncu vasi, v katerem so črna kuhinja, stara šolska učilnica iz prve polovice 20. stoletja in razstava o koroškem plebiscitu. Sledila je še ena zanimivost tega kraja in sicer kostnica, ki je ena redkih še ohranjenih v Sloveniji vse od 12. stoletja.

Današnja večerna animacija je bila zelo ustvarjalne narave. Za Ajdovizijo smo se razdelili v skupine in pripravili svoje točke ter jih na sami prireditvi tudi predstavili. Bilo je odlično in zabavno!!! 😊

Zapisala soba: Samorastniki

FOTOGRAFIJE

4. DAN – Četrtek, 9. 2. 2023

Tudi četrtek je bil zelo zanimiv dan. Kot vsako dopoldan, smo se tudi danes odpravili na smučišče, kjer smo pridno trenirali. Med tem časom je manjša skupina deklet raziskovala bližnjo okolico in se naužila čudovitega razgleda.

Po kosilu smo imeli enak program kot v torek, le da smo zamenjali skupine. Na začetku so bili nekateri pri plezanju kar precej v strahu, vendar se je izkazalo, da je tudi ta šport zelo zanimiv in še bolj adrenalinski. Druga skupina se je ta dan preizkusila v teku na smučeh. Imeli so se super!

Po odlični večerji je sledila zadnja večerna animacija. Odšli smo na igrišče pred domom, kjer smo metali leteče krožnike, nato pa igrali razne družabne igre na toplem. 😊

Polni vtisov, a nekoliko utrujeni, smo se počasi podali v sobe in se pripravili na nočni počitek.

Zapisala soba: Potolčeni kramoh

FOTOGRAFIJE

5. DAN – Petek, 10. 2. 2023

Pa je počasi že šla proti koncu naša Šola v naravi v Libeličah. Pred zajtrkom smo vse spakirali, pospravili sobe ter našo prtljago odnesli v za to namenjen prostor. Takoj za toplim obrokom smo še zadnjič odšli na smučišče Bukovnik, kjer so nam pripravili manjši tekmovalni program.

Kaj hitro je sledilo še zadnje kosilo in učenci so se polni vtisov, nekoliko utrujeni, z veseljem podali na avtobus.

V tem tednu se je zgodilo veliko lepih stvari in zanimivih dogodivščin. Nekateri smo stkali nova ali poglobili stara prijateljstva, drugi so se naučili preobleči posteljo, tretji so ugotovili, da telefona ne potrebujejo niti pet minut dnevno. Neglede na to v katerem zapisu se kdo najde, smo vsi uživali na snegu, v domu Ajda ter njegovi okolici.

Bilo nam je lepo. Hvala in nasvidenje, CŠOD Ajda!

Zapisala soba: Levi devžej

FOTOGRAFIJE

Dostopnost